Cauza Oficiala

MagicEDU – burse pentru copiii care nu renunta

Asociatia Magic desfasoara 12 proiecte care au in centru nevoile copilului bolnav si ale familiei acestuia. Nevoile sunt identificate de catre departamentul de asistenta sociala prin contactul direct cu beneficiarii, recomandarea medicilor,  dar si prin cercetarea statistica la nivel national si european. Astfel, proiectul MagicEDU a luat nastere in urma constatarii faptului că 60% din copiii bolnavi  de care ne ingrijim riscau abandonul scolar, statistica similara cu media nationala.

Tratamentul oncologic poate dura luni sau ani si poate saraci familiile până in punctul in care parintii sa nu isi mai permita sa plateasca rechizitele sau transportul celor mici la scoala. Astfel, unii copii ajung sa isi abandoneze visurile, pasiunile sau, cel mai rau, studiile cu totul. Mai mult decât atat, lipsa scolarizarii adanceste alienarea copilului de alte grupuri de copiii si ii limitează spectrul de sanse  sociale si profesionale. In consecinta, prin proiectul MagicEDU ne-am propus garantarea dreptului universal la educatie al copiilor, sa oferim copiilor grav bolnavi o parghie de reintegrare sociala dar si un orizont de oportunitati egal cu cel al copiilor sanatosi.

In consecinta, prin proiectul MagicEDU ne-am propus garantarea dreptului universal la educatie al copiilor, sa oferim copiilor grav bolnavi o parghie de reintegrare sociala dar un orizont de oportunitati egal cu cel al copiilor sanatosi.

Incepand cu debutul proiectului in anul 2020, rezultatele au fost cele scontate: 

🦄 niciun copil din program nu a abandonat scoala, desi la evaluarea initiala, 60% prezentau risc de abandon;

🦄 note mai mari, o atitudine mai buna fata de procesul de invatare;

🦄 motivatie mai mare de a se lupta cu boala pentru a finaliza scoala;

🦄 sanse mai mari de continuare a studiilor;

🦄 eficientizarea resurselor familiei prin scaderea cheltuielilor cu manuale/cursuri;

🦄 acces la cursuri de educatie non-formala, care ofera sanse mai mari la viata independenta pe termen lung.

 

Bursele MagicEDU (în valoare de 500 de lei, lunar, inclusiv pe perioada vacanțelor) susțin continuarea educației copiilor cu diagnostice grave, după revenirea de la tratamentele chinuitoare – pentru a-și putea atinge potențialul și urma visurile, fără să le stea în cale și dificultățile financiare aferente bolii.

Am început proiectul MagicEDU în 2020, cu 100 de copii, în 2021 am crescut la 150, iar anul acesta vom susține lunar educația a 200 de copii.

Cu ajutorul vostru sperăm să putem ajuta an de an cât mai mulți copii să țină pasul cu școala, în ciuda afecțiunilor grave cu care se luptă.

 

Mai multe detalii despre Asociația Magic gasesti aici.