Cauza Oficiala

„IMPREUNA construim o casa si tinem 7 copii Acasa!”

Aceasta nu este o poveste despre saracie.

Este o poveste despre lupta cu saracia, despre puterea comunitatii si despre sansa

 

In 2022 intr-un catun rupt de lume din judetul Neamt, 7 copii sunt in pericol de a fi luati de langa mama si tatal lor, din cauza conditiilor grele de locuit. Alaturi de parinti si de doi frati mai mari traiesc in 2 camere improvizate, facute doar din barne si lut presat, si acelea afectate de un incendiu recent. Ca sa nu intre frigul in casa, printre crapaturi au indesat haine; apa nu au, cara de la 2 km departare cu o caruta si un cal – averea lor; tatal munceste cu ziua pe unde apuca, iar mama si fratii mai mari au grija de copii si de animalele din curte, singura lor sursa de hrana; acces la electricitate nu au si sunt la 7 km de sat.

 

Si totusi, cei 7 copii sunt veseli si vorbareti, o imbratiseaza des pe mama, au hainele curate, merg toti la scoala si au rezultate foarte bune. Doamna invatatoare ii ajuta cu tot ce poate, cu haine si rechizite, pentru ca lipsurile sa nu-i tina departe de scoala; microbuzul scolii ii ia si ii aduce pe copii acasa, zilnic. Pentru ca părintii sunt responsabili si muncitori, primarul le este si el alături si ii ajuta ori de cate ori poate; la fel si preotul comunei. Iar noi ne dorim  sa prevenim separarea copiilor de familie.

 

Dar pentru a nu fi luati de acasa si plasati intr-un orfelinat, copiii au nevoie de o casa. O casa in care este cald, unde au loc sa isi faca temele, o casa care nu mai risca sa ia foc. Comunitatea le este alături: primarul si satenii vor pune la dispozitie mana de lucru pentru ridicarea casei, Primaria se va ocupa de toate actele necesare, inclusiv racordarea la curent electric.

 

Iar noi? Si noi putem fi comunitatea care vine in sprijinul acestor copii! Si putem alerga pentru fiecare caramida care se va transforma in cea mai frumoasa casa pentru ei: casa in care se afla părintii si fratii lor.

 

 

IMPREUNA spunem #SuntAici copiilor vulnerabili

Suntem Hope and Homes for Children, iar de aproape 25 de ani lucram la inchiderea orfelinatelor din Romania si facem tot ce putem sa tinem copiii vulnerabili langa familiile lor si departe de orfelinate. Am reusit sa ajutam pana acum peste 63.000 de copii si binele facut se intoarce inzecit in bucurie – a noastra si a celor care ne sustin. Hai si tu alaturi de noi!

Pentru că niciun copil nu ar trebui sa traiasca trauma institutionalizarii. Iar azi, peste 3800 de copii si tineri inca traiesc intr-un regim care le fura dreptul la incredere, afectiune, identitate. Sa primesti mancare doar la ore fixe, dulapiorul tau sa aiba lacat, sa imparti baia cu multi, multi alti copii, e un regim care te depersonalizeaza. Iar alte sute de mii de copii sunt in risc sa ajunga acolo, de cele mai multe ori din cauza saraciei in care familiile lor se afunda si din care cu greu mai pot iesi.

Pana azi, am reusit sa tinem peste 38.000 de copii langă familiile lor, sa inchidem 63 de orfelinate, sa deschidem 116 case familiale si sa sprijinim peste 2000 de tineri care, la 18 ani, au parasit sistemul de protectie. Mai multe despre povestea noastra cititi aici: https://hopeandhomes.ro/raport2020/.

 

Pentru ei s-au mobilizat si oamenii de Bine din Team Hope: in pasi de alergare, in fiecare an. Continuam si in 2022!

www.hopeandhomes.ro