Regulament – Iasi

REGULAMENTUL OFICIAL
de organizare si desfasurare al evenimentului
“The Color Run 2023”
10 IUNIE 2023 – IASI

 

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Evenimentul “The Color Run Romania” (denumit in cele ce urmeaza “Evenimentul”) este organizat de catre Kick Off Events si are drept scop promovarea alergarii in aer liber si al unui stil de viata sanatos.
The Color Run™ – cunoscuta si drept “Happiest 5k on the Planet” – este o cursa euforica in culori care celebreaza sanatatea, bucuria si originalitatea.
Participantii la eveniment sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Evenimentului (denumit in continuare “Regulament Oficial”).
Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.thecolorrun.ro si la locul de desfasurare al evenimentului.
Prin participarea la acest eveniment, alergatorii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si a legislatiei in vigoare aplicabile. Participantii nu pot finaliza inscrierea fara a-si da consimtamantul cu privire la regulamentul oficial, termenii si conditiile, respectiv masurile impuse de autoritati in momentul desfasurarii evenimentului.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE

2.1. Data si locul desfasurarii: 

Evenimentul va avea loc in ziua de sambata, 10 iunie 2023, in Parcarea de la Palatul Culturii din Iasi.

Traseul de desfasurare al cursei va fi insemnat cu banda de delimitare si va avea in anumite puncte, stabilite anterior, persoane din partea organizatorilor, comisari de traseu. Acestia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului in deplina siguranta de catre toti participantii, precum si cu respectarea de catre alergatori a regulilor prevazute in prezentul regulament.
Evenimentul se desfasoara conform mecanismului evenimentului, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

3.1. Participantii si desfasurarea evenimentului

Acest eveniment se adreseaza oricarui pasionat de alergare, oricarei persoane, cu starea de sanatate care ii permite o alergare pe distanta de aproximativ 5 kilometri.
Axata mai putin pe timpii de alergare si mai mult pe distractia nebuna, The Color Run™ este o cursa necronometrata, de aproximativ 5 kilometri, in cadrul careia mii de participanti sunt colorati, din cap pana-n picioare, in diverse culori, la finalul fiecarui kilometru parcurs.
Nu exista limita de varsta, nici superioara, nici inferioara – evenimentul fiind deschis oricarei persoane care respecta regulamentul evenimentului.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani, pot participa in mod GRATUIT cu urmatoarele mentiuni:

– kit-ul de participare gratuit va fi compus din numar de concurs, medalie si pudra colorata;

– copiii cu varsta cuprisa intre 1 si 6 ani, trebuie sa fie inscrisi de unul dintre parinti sau tutore legal;

– copiii cu varsta cuprisa intre 1 si 6 ani, trebuie sa fie insotiti la eveniment de unul dintre parinti sau tutore legal.
Participantii cu varste intre 7 si 13 ani pot lua parte la eveniment, prin inscriere si plata taxei de participare, insa trebuie insotiti OBLIGATORIU de catre unul dintre parinti sau tutorele legal, iar acesta trebuie sa fie inscris si sa aiba achitata taxa de participare la cursa.
Participantii cu varste intre 14-17 ani pot participa fara a fi insotiti de catre unul dintre parinti sau tutorele legal, prin inscriere si plaxa taxei de participare

Pentru minorii care au varsta cuprinsa intre 14 si 15 ani (inclusiv), inscrierea se face doar de tutorele legal.

Este strict INTERZISA participarea la eveniment cu biciclete, role, trotinete sau orice alt mijloc de deplasare, cu exceptia persoanelor cu dizabilitati in fotoliu rulant.
In zona de start, sosire, precum si pe traseul competitiei este strict INTERZISA participarea cu animale de companie, indiferent de dimensiunea si tipul acestora.

3.2. Traseul evenimentului

Traseul va fi publicat pe site-ul oficial www.thecolorrun.ro pana la data de 5 iunie 2023.

Traseul va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersectiile cu diverse strazi adiacente) si va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursa, amplasati in diferite puncte ale traseului.

 

3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor se face completand formularul online de pe site-ul www.thecolorrun.ro sau offline la standul de inscrieri.
Data limita pentru inscrierile online este 10 iunie 2023, ora 12:00 sau in limita locurilor disponibile.

Pentru toate inscrierile platite si confirmate pana pe 10 mai 2023, exista o perioada de garantie de 15 zile din momentul achitarii taxei de participare, in care persoanele inscrise se pot retrage si li se va returna contravaloarea inscrierii.

Toate inscrierile realizate cu mai putin de 30 de zile pana la data evenimentului, respectiv cele care au depasit garantia de 15 zile, nu vor putea beneficia de posibilitatea de restituire.

Solicitarile trebuie trimise pe email la adresa contact@thecolorrun.ro.

3.4. Taxa de inscriere

Taxa de inscriere difera in functie perioada inscrierii dupa cum urmeaza:

SUPER EARLY BIRD

05.10.2022 – 16.10.2022, ora 23:59

 • STANDARD – 100 lei
 • Pachet gratuit (1-6 ani) – 0 lei

 

EARLY BIRD

17.10.2022 – 16.04.2023, ora 23:59

 • STANDARD – 120 lei
 • Pachet gratuit (1-6 ani) – 0 lei

NORMAL PRICE

17.04.2023  – 04.06.2023, ora 23:59

 • STANDARD – 140 lei
 • Pachet gratuit (1-6 ani) – 0 lei

 

LAST MINUTE 

05.06.2023 – 10.06.2023

 • STANDARD – 150 lei
 • Pachet gratuit (1-6 ani) – 0 lei

 

Taxa de participare trebuie achitata in maximum 3 zile lucratoare de la completarea formularului online, iar dovada platii este RECOMANDAT sa fie trimisa prin e-mail la adresa contact@thecolorrun.ro. In cazul in care taxa de participare NU este platita, inscrierea va fi automat anulata.

In cazul in care un concurent nu poate participa la eveniment, taxa de inscriere nu se returneaza, ci se poate inregistra la alt eveniment The Color Run 2023 sau poate transfera locul catre un alt participant.

Taxa de inscriere poate fi restituita doar in termen de 15 zile de la momentul inregistrarii in cursa.

In cazul in care concurentul vrea sa transfere inscrierea catre alt participant, acest lucru este posibil doar cu cel putin 15 zile inainte de eveniment. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne scrieti un email pe adresa contact@thecolorrun.ro.

 

3.5. Declaratia pe propria raspundere

Toti concurentii vor citi termenii si conditiile evenimentului, respectiv regulamentul oficial, iar mai apoi, pentru a putea participa, isi vor da consimtamantul pentru toate cele mentionate.

Declaratia va fi generata automat pe email pentru toti participantii si NU este necesara printarea si prezentarea in format fizic in momentul ridicarii kit-ului, ci doar in format digital alaturi de un act de identitate.

Este interzisa participarea la eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului.
Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul autoritatilor legale, daca va fi cazul.

3.6. Echipament si conditii. Numere de concurs

Concurentii vor participa la eveniment folosind tricoul inclus in kitul de participare, iar in rest (sort/fusta/incaltari sport) propriul echipament. Se recomanda participantilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei (inclusiv incaltaminte adecvata).
Tricourile albe vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si vor fi inmanate participantilor la stand-ul de predare kituri.

Inmanarea kit-ului se va face pe baza actului de identitate si a codului de inregistrare sau a prezentarii in format digital a scrisorii de confirmare.

Ridicarea kiturilor de concurs se va putea face in perioada 7–00.06.2023, in Palas Mall Iasi, sau pe 10.06.2023, pana la ora 23:59, in zona de eveniment (Parcarea de la Palatul Culturii)

Locatia de ridicare kit-uri va fi comunicata pe canalele oficiale de comunicare (social media, website, newslettere etc)

Numarul de concurs al fiecarui participant este UNIC si nu se genereaza altul.

 

3.7. Start si limite de timp

Ora primului start va fi anuntata in perioada dinainte de eveniment, iar urmatoarele (in functie de numarul de participanti) la fiecare 4-5 minute. Limita de timp maxima pentru parcurgerea traseului de 5KM este de 60 min de la ora de start.

 

3.7.1. Arbitri de traseu

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati comisari de cursa (arbitri de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului si a prezentului regulament de catre concurenti.

 

3.8 Amanarea sau anularea evenimentului

CONDITII METEOROLOGICE:

Evenimentele vor avea loc indiferent de vreme, atata timp cat aceasta nu pune in pericol participantii sau voluntarii. In cazul in care Organizatorii sau reprezentantii autoritatilor publice considera ca vremea sau alte evenimente neprevazute ar putea constitui un pericol pentru public, organizatorii isi rezerva dreptul de a amana startul cursei sau chiar sa amane evenimentul, in functie de gravitatea situatiei. Amanarea evenimentului poate avea loc inainte de startul cursei sau in orice alt moment pe parcursul acesteia.

Evenimentul The Color Run Iasi este programat pentru sambata, 10 iunie 2023. In cazul in care, din motive ce nu tin de organizator, spre exemplu meteorologice, evenimentul nu poate avea loc sambata, 10 iunie 2023, acesta va fi amanat pentru duminica, 11 iunie 2023. Toate detaliile evenimentului vor ramane intacte (kit de participare, zona de start/sosire, traseu, etc).

In cazul in care evenimentul nu poate fi organizat nici pe 10 iunie 2023, acesta va fi amanat pentru o data ulterioara, pana la finalul anului 2023. Un eveniment poate fi amanat din motive meteorologice pentru o data ulterioara doar o singura data, alta decat cea de a doua zi dupa data initiala. In cazul in care conditiile meteorologice de la noua data impun anularea evenimentului, se vor aplica prevederile de la sectiunea privind anularea acestuia.

AMANAREA – SCHIMBAREA DATEI EVENIMENTULUI:

In cazul in care, din motive diferite de cele meteorologice, suntem nevoiti sa schimbam data unui eveniment, ca si participant inregistrat ai trei optiuni:

 • Daca noua data iti convine, e grozav! Esti automat inregistrat/a pentru noua data. Verifica-ti casuta de e-mail pentru mai multe informatii interesante despre cursa respectiva, pe care ti le vom trimite inainte de eveniment.
 • Daca noua data NU se potriveste cu planurile tale, ai posibilitate să soliciti transferul locului catre o altă persoană sau către un alt eveniment The Color Run Romania 2023.
  Solicitarile se trimit pe email la adresa contact@thecolorrun.ro
 • Daca noua data NU se potriveste cu planurile tale, ai posibilitate să soliciti transferul locului catre un alt eveniment The Color Run Romania 2023. Data limita 22.06.2023.
  Solicitarile se trimit pe email la adresa contact@thecolorrun.ro

ANULAREA EVENIMENTULUI:
Anularea evenimentului se poate realiza doar in cazuri exceptionale, pentru care Organizatorul va prezenta un comunicat oficial pe site-ul oficial si pe retelele de socializare.
In cazul anularii evenimentului participantii nu pot cere restituirea taxelor de participare, dar vor putea transfera inregistrarea la o alta cursa The Color Run Romania din 2023 sau 2024.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Evenimentul este unul necompetitiv, astfel ca nu se vor face nici un fel de clasament pentru timpul realizat in parcurgerea traseului.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a acorda premii pentru categorii speciale (de exemplu, cel mai inedit costum). In cazul acordarii unor astfel de premii, acestea vor fi anuntate inaintea evenimentului.

 

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitri si voluntari necesari bunei desfasurari a competitiei.
Pe durata desfasurarii evenimentului, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectand si culoarul de delimitare trasat de catre organizatori si marcat cu banda. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte in zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.
Evenimentul va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentari care se va afla in apropierea zonei de start/sosire si pe traseu, la o distanta aproximativ egala de zona de start/sosire (aprox. km 2,5 de la start).
Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie in zona de desfasurare a evenimentului sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi fie cosurile de gunoi amplasate in zona evenimentului sau sacii menajeri pusi la dispozitie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora in containerele aflate in zona evenimentului.
Este interzisa participarea la eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul autoritatilor legale, daca va fi cazul.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament pana la data inceperii competitiei, cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Prin participarea la eveniment, alergatorii isi dau acordul cu privire la termenii si conditiile de desfasurare al evenimentului si la faptul ca vor fi fotografiati si filmati atat in zona de eveniment, cat si pe traseul de alergare.

5.2. Termeni si conditii eveniment

Pentru a putea participa la evenimentele The Color Run România, fiecare participant își asumă și declară pe proprie răspundere:

– Că a luat la cunoștintă prevederile regulamentului de participare la eveniment și se obligă să le respecte;

– Că este apt din punct de vedere fizic (medical) pentru efort fizic prelungit și în condiții meteo specifice zilei de eveniment;

– Că NU o nu o să se afle sub influența băuturilor alcoolice și/sau a stupefiantelor;

– Că a completat corect și complet formularul de înscriere și a achitat taxa de participare pentru cursă;

– Că a luat la cunoștință recomandările organizatorilor cu privire la îmbrăcămintea și încălțămintea de utilizat pe parcursul evenimentului și că va urma aceste recomandări;

– Că respectă întocmai indicațiile arbitrilor de traseu, arbitrii fiind persoane abilitate să întrerupă evenimentul în cazul în care este încălcat regulamentul evenimentului;

– Că este de acord că arbitrul de traseu poate descalifica automat participantul la eveniment în cazul în care acesta încalcă regulamentul evenimentului (ex. abatere de la traseu și omisiunea revenirii la acesta prin locul cel mai apropiat prin care a ieșit accidental sau voit, comportament nepoliticos la adresa organizatorilor și/sau a participanților la eveniment etc.);

– Că nu va arunca în perimentrul de desfășurare al evenimentului niciun tip de deșeu, în afara spațiilor special amenajate, fiiindu-mi adus la cunoștință că în cazul nerespectării acestei condiții sunt pasibil de descalificare din eveniment, fără drept de apel (și fără returnarea contravalorii taxei de participare);

– Că se va manifesta într-un mod decent și cu sportivitate pe toată perioada de desfășurare a evenimentului fără a-i stânjeni pe ceilalți participanți și/sau organizatori;

– Că nu va apela la nicio altă formă/mijloc de deplasare în perimetrul de desfășurare al evenimentului (auto, velo, moto, ATV etc.);

– Că deține asigurare medicală pentru incidente soldate în timpul unor competiții sportive sau își asumă cheltuielile cauzate implicate de o posibilă accidentare pentru care organizatorii nu sunt răspunzători;

– Că nu are nicio pretenție față de organizatori în a folosi imaginile foto și video-urile realizate în timpul evenimentului în care este surprins, cu angajamentul ferm al organizatorului că nu va folosi aceste imagini în alte scopuri decât promovarea evenimentului, implicit al activităților organizatorilor, sponsorilor, mass-media scrisă și video, la elaborarea afișelor, diplomelor și pentru alte materiale informative dedicate activităților de alergare;

– Că a luat la cunoștintă faptul că datele colectate (nume, prenume, e-mail, telefon, categorie de vârstă) sunt colectate strict în sensul organizării evenimentului și NU sunt transferate unor terți, în scop comercial.

Organizatorii operează aceste date cu ajutorul unor terți, pe baza unor contracte de confidențialitate, iar operarea se face întotdeauna în conformitate cu opțiunea participantului, acesta putând oricând să se dezaboneze de la newslettere sau să notifice că nu dorește să mai primească SMS-uri legate de evenimentele The Color Run România;

– Este de acord ca organizatorul să îi poată trimite e-mail-uri relevante, fără spam, despre evenimente: status înscriere, program cursă, ridicare kituri, și să NU îmi transfere niciodată datele mele personale unor terți, în scop comercial, respectând prevederile Regulamentului General de Protecția Datelor;

– A luat la cunoștintă faptul că, atunci când informațiile sunt foarte importante, poate primi și SMS-uri. Aceste SMS-uri vin întotdeauna de la un număr scurt, personalizat, “The Color Run”, astfel încât va ști sigur că informațiile vin de la organizator și sunt 100% reale, respectând prevederile Regulamentului General de Protecția Datelor;

– Este de acord ca organizatorul trimită newslettere privind activitățile organizate, respectând prevederile Regulamentului General de Protecția Datelor;

– Că a luat la cunoștintă faptul că datele personale sensibile (CNP și/sau adresa) sunt colectate strict pentru îndeplinirea obligațiilor legale privind eliberarea facturilor fiscale;

– Că a luat la cunoștință faptul că îmi pot exercita drepturile asupra datelor cu caracter personal, prin trimiterea unei solicitări la adresa de e-mail:gdpr@kickoff.ro. De asemenea, pot transmite o cerere pentru KICK OFF EVENTS SRL, cu adresa de corespondență în strada Badea Cârțan, nr 13, ap 01, sector 2, București.

– Că va respecta măsurile luate de organizator si va respecta măsurile în vigoare din data evenimentului.

5.3. Conditii administrative (generale)

Organizatorii se obliga sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.
Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor la eveniment si sa le utilizeze conform prezentului regulament oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.
Datele colectate (nume, prenume, e-mail, telefon, categorie de varsta) sunt colectate strict in sensul organizarii evenimentului si NU sunt transferate unor terti, in scop comercial. In cazul in care aceste date se opereaza cu ajutorul unor terti, operarea se face intotdeauna in scop operational sau de marketing, in stricta legatura cu optiunile bifate in momentul inscrierii pe site si in momentul ridicarii kitului de participare si semnarii declaratiei pe propria raspundere.

Datele personale sensibile (CNP sau adresa) sunt colectate strict pentru indeplinirea obligatiilor legale privind eliberarea facturilor fiscale.

Organizatorul trimite e-mail-uri relevante, fara spam, despre eveniment(e): program cursa, ridicare kituri si NU transfera niciodata datele personale ale participantilor unor terti, in scop comercial, respectand prevederile Regulamentului General de Protectia Datelor;

Atunci cand informatiile sunt foarte importante, organizatorul trimite și SMS-uri. Aceste SMS-uri vin intotdeauna de la un numar scurt, personalizat, “The Color Run”, astfel incat participantul stie sigur ca informatiile vin de la organizator si sunt 100% reale, respectand prevederile Regulamentului General de Protectia Datelor.

Din 25 mai 2018 a intrat in vigoare noua reglementare cu privire la Protectia Datelor cu Caracter Personal (GDPR). Regulamentul asigura controlul fiecarei persoane asupra datelor cu caracter personal garantand acesteia urmatoarele reguli:
• Dreptul de a refuza sa devina o persoana vizata, adica de a refuza ca datele sale personale sa fie prelucrate;
• Dreptul de a fi informat despre tot ce se intampla cu datele sale personale, de a sti la ce sunt folosite, de a le accesa, de a le modifica si chiar de a revoca consimtamantul;
• Dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor;
• Dreptul la rectificarea datelor sale in care acestea suporta modificari sau contin erori;
• Dreptul de a porta datele la un alt furnizor intr-un mod usor si rapid;
• Dreptul de a fi uitat, respectiv dreptul la stergerea datelor;
• Drepturi legate de procesul decizional automatizat si crearea de profiluri prin care se urmareste apararea sa de anumite decizii cu potential negativ care ar putea fi luate fara interventie umana.

Participantul poate exercita drepturile asupra datelor cu caracter personal, prin trimiterea unei solicitari la adresa de email gdpr@kickoff.ro. De asemenea, pot transmite o cerere pentru KICK OFF EVENTS SRL, cu adresa de corespondenta in strada Badea Cartan, nr 13, ap 01, sector 2, Bucuresti