Regulament – Mamaia

REGULAMENTUL OFICIAL
de organizare si desfasurare al evenimentului
“The Color Run 2024”
27 IULIE 2024  – MAMAIA

 

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Evenimentul “The Color Run Romania” (denumit in cele ce urmeaza “Evenimentul”) este organizat de catre Kick Off Events si are drept scop promovarea alergarii in aer liber si al unui stil de viata sanatos.
The Color Run™ – cunoscuta si drept “Happiest 5k on the Planet” – este o cursa euforica in culori care celebreaza sanatatea, bucuria si originalitatea.
Participantii la eveniment sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Evenimentului (denumit in continuare “Regulament Oficial”).
Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.thecolorrun.ro si la locul de desfasurare al evenimentului.
Prin participarea la acest eveniment, alergatorii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si a legislatiei in vigoare aplicabile. Participantii nu pot finaliza inscrierea fara a-si da consimtamantul cu privire la regulamentul oficial, termenii si conditiile, respectiv masurile impuse de autoritati in momentul desfasurarii evenimentului.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE

2.1. Data si locul desfasurarii: 

Evenimentul va avea loc in ziua de sambata, 27 IULIE 2024 in Mamaia. Locatia si traseul de alergare vor fi anuntate de catre organizator pe website (www.thecolorrun.ro/evenimente/mamaia) si pe paginile oficiale de Social Media (Instagram & Facebook)

Traseul de desfasurare al cursei va fi insemnat cu banda de delimitare si va avea in anumite puncte, stabilite anterior, persoane din partea organizatorilor.
Evenimentul se desfasoara conform mecanismului evenimentului, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL EVENIMENTULUI

3.1. Participantii si desfasurarea evenimentului

Acest eveniment se adreseaza oricarui pasionat de alergare, oricarei persoane, cu starea de sanatate care ii permite o alergare pe distanta de maximum 5 kilometri.
Axata mai putin pe timpii de alergare si mai mult pe distractia nebuna, The Color Run™ este o cursa necronometrata, de maximum 5 kilometri, in cadrul careia mii de participanti sunt colorati, din cap pana-n picioare, in diverse culori, la finalul fiecarui kilometru parcurs.
Nu exista limita de varsta, nici superioara, nici inferioara – evenimentul fiind deschis oricarei persoane care respecta regulamentul evenimentului.

Accesul este permis participantilor pe baza numarului de concurs si a tricoului. Nu comercializam inregistrari / bilete pentru spectatori. Sustinatorii pot sustine alergatorii in mod gratuit, doar pe traseul de alergare si fara a intra in spatiul delimitat (numit traseu de alergare).

Kitul de participare contine tricou, numar de concurs, infinity band (bandana), tatuaj The Color Run, medalie si pudra colorata.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani, pot participa in mod GRATUIT cu urmatoarele mentiuni:

– kit-ul de participare gratuit va fi compus din numar de concurs, medalie si pudra colorata;

– copiii cu varsta cuprisa intre 1 si 6 ani, trebuie sa fie inscrisi de unul dintre parinti sau tutore legal;

– copiii cu varsta cuprisa intre 1 si 6 ani, trebuie sa fie insotiti la eveniment de unul dintre parinti sau tutore legal.

Participantii cu varste intre 7 si 13 ani pot lua parte la eveniment, prin inscriere si plata taxei de participare, insa trebuie insotiti OBLIGATORIU de catre unul dintre parinti sau tutorele legal, iar acesta trebuie sa fie inscris si sa aiba achitata taxa de participare la cursa.
Participantii cu varste intre 14-17 ani pot participa fara a fi insotiti de catre unul dintre parinti sau tutorele legal, prin inscriere si plata taxei de participare

Pentru minorii care au varsta cuprinsa intre 14 si 15 ani (inclusiv), inscrierea se face doar de tutorele legal.

Este strict INTERZISA participarea la eveniment cu biciclete, role, trotinete sau orice alt mijloc de deplasare, cu exceptia persoanelor cu dizabilitati in fotoliu rulant si a copiilor mici, care pot participa in carucior alaturi de parinti.

In zona de start, sosire, precum si pe traseul competitiei este strict INTERZISA participarea cu animale de companie, indiferent de dimensiunea si tipul acestora.

3.2. Traseul evenimentului

Traseul de alergare va fi publicat pe site-ul oficial www.thecolorrun.ro/evenimente/mamaia pana la data de 15 IULIE 2024.

Traseul va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersectiile cu diverse strazi adiacente).

3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor se face completand formularul online de pe site-ul www.thecolorrun.ro/evenimente/mamaia sau offline la standul de inscrieri.
Data limita pentru inscrierile online este 25 IULIE  2024, ora 11:00 sau in limita locurilor disponibile.

Kitul de participare (pentru care se achita taxa de inscriere) contine tricou, numar de concurs, infinity band (bandana), tatuaj The Color Run, medalie si pudra colorata.

Pentru toate inscrierile platite si confirmate pana pe 25 IUNIE 2024 exista o perioada de garantie de 15 zile calendaristice din momentul achitarii taxei de participare, in care persoanele inscrise se pot retrage si li se va returna contravaloarea inscrierii.

Toate inscrierile realizate cu mai putin de 30 de zile pana la data evenimentului, respectiv cele care au depasit garantia de 15 zile, nu vor putea beneficia de posibilitatea de restituire.

Solicitarile trebuie trimise pe email la adresa contact@thecolorrun.ro.

Pentru participantii corporate, inscrierile se fac prin intermediul persoanei de contact din cadrul firmelor participante, pe baza ofertei comerciale.

3.4. Taxa de inscriere

Taxa de inscriere difera in functie perioada inscrierii dupa cum urmeaza:

EARLY BIRD

01.11.2023  – 09.06.2024, ora 23:59

 •  STANDARD – 135 lei
 • Acces Gratuit (1-6 ani) – 0 lei

NORMAL PRICE 10.06.2024 – 14.07.2024

 •  STANDARD – 150 lei
 • Acces Gratuit (1-6 ani) – 0 lei

LAST MINUTE  

15.07.2024 – 25.07.2024

 • STANDARD – 170 lei
 • Acces Gratuit (1-6 ani) – 0 lei

Pentru toate perioadele de pret, pot exista campanii cu reduceri. Aceste campanii vor fi comunicate pe canaelele oficiale de comunicare The Color Run: newslettere, sms, social media, website.

Taxa de participare trebuie achitata in maximum 3 zile lucratoare de la completarea formularului online, iar dovada platii este RECOMANDAT sa fie trimisa prin e-mail la adresa contact@thecolorrun.ro. In cazul in care taxa de participare NU este platita, inscrierea va fi automat anulata.

In cazul in care un concurent nu poate participa la eveniment, taxa de inscriere nu se returneaza, ci se poate inregistra la alt eveniment The Color Run 2024 sau poate transfera locul catre un alt participant.

Taxa de inscriere poate fi restituita doar in termen de 15 zile de la momentul inregistrarii in cursa pentru participantii inscrisi pana pe 25.05.2024.

Inregistrarile efectuate dupa 25.06.2024 NU mai pot beneficia de restituirea taxei.

In cazul in care concurentul vrea sa transfere inscrierea catre alt participant, acest lucru este posibil doar cu cel putin 15 zile inainte de eveniment. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne scrieti un email pe adresa contact@thecolorrun.ro.

3.5. Declaratia pe propria raspundere

Toti concurentii vor citi termenii si conditiile evenimentului, respectiv regulamentul oficial, iar mai apoi, pentru a putea participa, isi vor da consimtamantul pentru toate cele mentionate.

Declaratia va fi generata automat pe email pentru toti participantii si NU este necesara printarea si prezentarea in format fizic in momentul ridicarii kit-ului, ci doar in format digital.

Este interzisa participarea la eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului.
Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul autoritatilor legale, daca va fi cazul.

3.6. Echipament si conditii. Numere de concurs

Concurentii vor participa la eveniment folosind  tricoul inclus in kitul de participare, iar in rest (sort/fusta/incaltari sport) propriul echipament. Se recomanda participantilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei (inclusiv incaltaminte adecvata).
Tricourile albe vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si vor fi inmanate participantilor la stand-ul de predare kituri.

Prin participarea la eveniment, alergatorii isi dau acordul cu privire la purtarea in mod obligatoriu a tricoului din kitul de participare si a numarului de concurs. Tricoul si numarul de concurs reprezinta biletul de acces in zona de eveniment. Fara acestea, accesul nu este permis.

Inmanarea kit-ului se va face pe baza a codului de inregistrare sau a prezentarii in format digital a scrisorii de confirmare.

Ridicarea kiturilor de concurs se va putea face in perioada  24 – 26 IULIE  2024 in City Park Mall, sau pe 25 iulie 2024 din zona de eveniment.

Numarul de concurs al fiecarui participant este UNIC si nu se genereaza altul.

Pentru Accesul Gratuit,  singurele elemente primite vor fi numarul de concurs (la standul de inscriere), medalia si pudra colorata (cele din urma se vor primi la eveniment) . Pentru participantii inregistrati cu Acces Gratuit, este recomandat ca participarea sa se faca cu un tricou alb.

Pentru produsele oferite de partenerii evenimentului, partenerii  isi rezerva dreptul de a selecta segmentul de public cu care doreste sa interactioneze prin produse oferite in kiturile de participare.

3.7. Start si limite de timp

Ora primului start va fi anuntata in perioada dinainte de eveniment, iar urmatoarele (in functie de numarul de participanti) la fiecare 4-5 minute. Limita de timp maxima pentru parcurgerea traseului de maximum 5KM este de 60 min de la ora de start.

3.8 Amanarea sau anularea evenimentului

CONDITII METEOROLOGICE:

Evenimentele vor avea loc indiferent de vreme, atata timp cat aceasta nu pune in pericol participantii sau voluntarii. In cazul in care Organizatorii sau reprezentantii autoritatilor publice considera ca vremea sau alte evenimente neprevazute ar putea constitui un pericol pentru public, organizatorii isi rezerva dreptul de a amana startul cursei sau chiar sa amane evenimentul, in functie de gravitatea situatiei. Amanarea evenimentului poate avea loc inainte de startul cursei sau in orice alt moment pe parcursul acesteia.

Evenimentul The Color Run Mamaia este programat pentru sambata,  25 iulie 2024. In cazul in care, din motive ce nu tin de organizator, spre exemplu meteorologice, evenimentul nu poate avea loc sambata, 25 iulie 2024, acesta va fi amanat pentru duminica, 26 iulie. Toate detaliile evenimentului vor ramane intacte (kit de participare, zona de start/sosire, traseu, etc).

In cazul in care evenimentul nu poate fi organizat nici pe 26 iulie 2024, acesta va fi amanat pentru o data ulterioara, pana la finalul anului 2024. Un eveniment poate fi amanat din motive meteorologice pentru o data ulterioara doar o singura data, alta decat cea de a doua zi dupa data initiala. In cazul in care conditiile meteorologice de la noua data impun anularea evenimentului, se vor aplica prevederile de la sectiunea privind anularea acestuia.

AMANAREA – SCHIMBAREA DATEI EVENIMENTULUI:

In cazul in care, din motive diferite de cele meteorologice, suntem nevoiti sa schimbam data unui eveniment, ca si participant inregistrat ai trei optiuni:

 • Daca noua data iti convine, e grozav! Esti automat inregistrat/a pentru noua data. Verifica-ti casuta de e-mail pentru mai multe informatii interesante despre cursa respectiva, pe care ti le vom trimite inainte de eveniment.
 • Daca noua data NU se potriveste cu planurile tale, ai posibilitate să soliciti transferul locului catre o altă persoană.
  Solicitarile se trimit pe email la adresa contact@thecolorrun.ro
 • Daca noua data NU se potriveste cu planurile tale, ai posibilitate să soliciti transferul locului catre un alt eveniment The Color Run Romania 2024.
  Solicitarile se trimit pe email la adresa contact@thecolorrun.ro

ANULAREA EVENIMENTULUI:

Anularea evenimentului se poate realiza doar in cazuri exceptionale, pentru care Organizatorul va prezenta un comunicat oficial pe site-ul oficial si pe retelele de socializare.
In cazul anularii evenimentului participantii nu pot cere restituirea taxelor de participare, dar vor putea transfera inregistrarea la o alta cursa The Color Run Romania din 2024 sau 2025.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Evenimentul este unul necompetitiv, astfel ca nu se vor face nici un fel de clasament pentru timpul realizat in parcurgerea traseului.
Organizatorul isi rezeva dreptul de a acorda premii pentru categorii speciale (de exemplu, cel mai inedit costum). In cazul acordarii unor astfel de premii, acestea vor fi anuntate inaintea evenimentului.

La prezenta cursa nu se acorda premii in bani sau produse pentru profesiile juridice.

 

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitri si voluntari necesari bunei desfasurari a competitiei.
Pe durata desfasurarii evenimentului, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectand si culoarul de delimitare trasat de catre organizatori si marcat cu banda. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte in zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.
Evenimentul va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentari care se va afla in apropierea zonei de start/sosire si pe traseu, la o distanta aproximativ egala de zona de start/sosire (aprox. km 2,5 de la start).
Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie in zona de desfasurare a evenimentului sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi fie cosurile de gunoi amplasate in zona evenimentului sau sacii menajeri pusi la dispozitie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora in containerele aflate in zona evenimentului.
Este interzisa participarea la eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul autoritatilor legale, daca va fi cazul.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament pana la data inceperii competitiei, cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

5.2. Conditii administrative (generale)

Organizatorii se obliga sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.
Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor la eveniment si sa le utilizeze conform prezentului regulament oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.
Datele colectate (nume, prenume, e-mail, telefon, categorie de varsta) sunt colectate strict in sensul organizarii evenimentului si NU sunt transferate unor terti, in scop comercial. In cazul in care aceste date se opereaza cu ajutorul unor terti, operarea se face intotdeauna in scop operational sau de marketing, in stricta legatura cu optiunile bifate in momentul inscrierii pe site si in momentul ridicarii kitului de participare si semnarii declaratiei pe propria raspundere.

Datele personale sensibile (CNP sau adresa) sunt colectate strict pentru indeplinirea obligatiilor legale privind eliberarea facturilor fiscale.

Organizatorul trimite e-mail-uri relevante, fara spam, despre eveniment(e): program cursa, ridicare kituri si NU transfera niciodata datele personale ale participantilor unor terti, in scop comercial, respectand prevederile Regulamentului General de Protectia Datelor;

Atunci cand informatiile sunt foarte importante, organizatorul trimite și SMS-uri. Aceste SMS-uri vin intotdeauna de la un numar scurt, personalizat, “The Color Run”, astfel incat participantul stie sigur ca informatiile vin de la organizator si sunt 100% reale, respectand prevederile Regulamentului General de Protectia Datelor.

Din 25 mai 2018 a intrat in vigoare noua reglementare cu privire la Protectia Datelor cu Caracter Personal (GDPR). Regulamentul asigura controlul fiecarei persoane asupra datelor cu caracter personal garantand acesteia urmatoarele reguli:
• Dreptul de a refuza sa devina o persoana vizata, adica de a refuza ca datele sale personale sa fie prelucrate;
• Dreptul de a fi informat despre tot ce se intampla cu datele sale personale, de a sti la ce sunt folosite, de a le accesa, de a le modifica si chiar de a revoca consimtamantul;
• Dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor;
• Dreptul la rectificarea datelor sale in care acestea suporta modificari sau contin erori;
• Dreptul de a porta datele la un alt furnizor intr-un mod usor si rapid;
• Dreptul de a fi uitat, respectiv dreptul la stergerea datelor;
• Drepturi legate de procesul decizional automatizat si crearea de profiluri prin care se urmareste apararea sa de anumite decizii cu potential negativ care ar putea fi luate fara interventie umana.

Participantul poate exercita drepturile asupra datelor cu caracter personal, prin trimiterea unei solicitari la adresa de email gdpr@kickoff.ro. De asemenea, pot transmite o cerere pentru KICK OFF EVENTS SRL, cu adresa de corespondenta in strada Badea Cartan, nr 13, ap 01, sector 2, Bucuresti.